Hancko is met perfecte assist op Bozeník belangrijk voor Slowakije

Jeroen van Poppel19 nov 2023, 21:45
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:58

Slowakije heeft de EK-kwalificatiereeks zondagavond uitstekend afgesloten. Op bezoek bij Bosnië-Herzegovina werd met 1-2 gewonnen. Feyenoorder Dávid Hancko legde de bal bij het eerste Slowaakse doelpunt panklaar neer voor Robert Bozeník, die door Feyenoord afgelopen zomer werd verkocht aan Boavista. Slowakije was al zeker van EK-deelname en eindigt in Groep J tweede achter Portugal.

Hancko speelde als gebruikelijk in het Slowaakse elftal als linksback. Ook Milan Skriniar (Paris Saint-Germain) en voormalig FC Groningen-middenvelder Tomás Suslov (Hellas Verona) stonden opgesteld. Bozeník is de vaste nummer 9 van Slowakije.

Bij Bosnië ontbreken de geroutineerde Edin Dzeko (Fenerbahçe) en Milan Pjanic (Al-Sharjah) deze interlandperiode. Ajax-middenvelder Benjamin Tahirovic bleef negentig minuten op de bank.

Vlak na rust kwam Bosnië op voorsprong via een eigen doelpunt van Patrik Hrosovsky, die een lage voorzet van Haris Hajradinovic in eigen doel liep: 1-0.

Slowakije gaf niet op en kwam binnen drie minuten terug. Hancko sneed zijn voorzet vanaf de punt van het strafschopgebied scherp aan, waarna Bozeník alert binnengleed: 1-1.

Na ruim een uur spelen ontving Bosnië-verdediger Renato Gojkovic zijn tweede gele kaart, waarna Slowakije de winst alsnog binnenhaalde. Dat gebeurde via Lubomir Satka, die op aangeven van Juraj Kucka bij de tweede paal van heel dichtbij kon intikken: 1-2.