voetbalzone

Handsbal tegen Ghana kost Australiër Kewell wedstrijd tegen Servië

Matthijs van Laar20 jun 2010, 13:11
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2010, 13:11
Advertentie

Mocht Australië Servië verslaan en zich alsnog weten te plaatsen voor de achtste finales, dan kan de ploeg van bondscoach Pim Verbeek weer rekenen op Harry Kewell. De aanvaller van de Socceroos werd zaterdag in de wedstrijd tegen Ghana (1-1) met rood van het veld gestuurd vanwege een handsbal op de eigen doellijn.

/

De FIFA besloot om de speler van Galatasaray voor één duel uit te sluiten vanwege die onreglementaire handeling. Dat houdt in dat hij de confrontatie met Servië dus aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Winnen de Australiërs die wedstrijd, dan plaatsen zij zich mogelijk alsnog voor de volgende ronde van het WK. Dat is mede afhankelijk van de uitslag in de wedstrijd tussen Ghana en Duitsland.

Kewell maakte hands op de doellijn na een harde inzet van John Mensah. Scheidsrechter Roberto Rosetti toonde zich onverbiddelijk en stuurde de sterspeler van Australië met rood van het veld en legde de bal op de stip. Asamoah Gyan benutte die buitenkans, waardoor de stand weer in evenwicht werd gebracht. Nadien werd er niet meer gescoord.

Bezig met laden …