voetbalzone

'Handsgoal' Suárez galmt na: 'Een replay lijkt mij wel het minste'

Matthijs van Laar07 jan 2013, 09:50
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2013, 09:50
Advertentie
/

Mansfield Town voelt zich bestolen. De vijfdeklasser vocht voor wat het waard was in de FA Cup-ontmoeting met Liverpool, maar ging in eigen huis toch met 1-2 onderuit. Een van de twee treffers van de bezoekers had echter nooit mogen tellen, vindt Carolyn Radford, die als algemeen directeur verbonden is aan de club uit de Conference National. Luis Suárez kreeg de bal namelijk overduidelijk tegen zijn hand bij de 0-2. “Of het nu met opzet was of niet, dit moet worden uitgezocht.”

Radford baalt een dag na de gebeurtenissen nog altijd stevig. “Het voelt alsof we bestolen zijn. Het is erg jammer dat de officials dit soort dingen niet zien. Een replay lijkt mij wel het minste”, stelt zij. Coach Brendan Rodgers van the Reds voelt daar, logischerwijs, echter niks voor. “Ja, de bal raakt zijn hand, maar wat moet Luis dan doen? Ik vind het geen discussie waard en vraag me af of er zoveel ophef zou zijn geweest als het om iemand anders ging.”

“De bal sprong op, raakte zijn hand en vervolgens is het aan de scheidsrechters om een beslissing te nemen”, zei de coach na afloop. “Ik vroeg meteen aan de vierde official of het hands was. Volgens hem was dat zo, maar ze besloten dat het niet met opzet gebeurde. Het is niet de fout van Luis. Gelukkig heeft hij een dikke huid en beginnen de mensen nu ook in te zien hoe goed hij eigenlijk is. Hij is een briljant talent. Laten we er maar gewoon van genieten dat hij hier speelt.”

Het veelbesproken moment:

Bezig met laden …