voetbalzone

Hannover 96 bewijst Enke laatste eer met naar keeper vernoemde straat

Erik van Dam17 jan 2011, 13:59
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2011, 13:59
Advertentie

Hannover 96 heeft besloten een straat in de buurt van haar thuishaven, de AWD-Arena, om te dopen in de Robert Enke-straat. Doelman Enke besloot iets meer dan een jaar geleden zijn leven te beëindigen en pleegde zelfmoord. De toen 32-jarige keeper stond tussen 2004 en 2009 tussen de palen bij Hannover en kwam in totaal acht keer uit voor het Duitse nationale team.

/

De stad wil de Duitse doelman nu herdenken door hem een eigen straat te geven in de buurt van het stadion van de Bundesligist. Volgens burgemeester Stephan Weil is het heel uitzonderlijk dat iemand zo kort na zijn dood al een eigen straat krijgt. “Maar hij was dan ook een bijzonder mens, die ons allen beroerd heeft”, zegt Weil. Na de dood van Enke werden er diverse herdenkingsdiensten georganiseerd, die werden bijgewoond door vele prominenten.

In Nederland werd onlangs ook een straat vernoemd naar een overleden (oud-) voetballer. De Marathonweg in Rotterdam, die vlakbij De Kuip ligt, werd hernoemd tot Coen Moulijnweg uit eerbied voor de voormalig Feyenoorder.

Bezig met laden …