Hannover 96 houdt druk op Bayern München in strijd om CL-ticket

Bart Kruyt22 apr 2011, 00:15
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2011, 00:15

Evenals in de andere Europese competities zijn ook in de Bundesliga de beslissende weken aangebroken en Hannover 96 haakt niet af in de strijd om een Champions League-ticket. De ploeg van Mirko Slomka, nu al bezig aan haar beste seizoen ooit, won donderdagavond met 1-3 bij middenmoter SC Freiburg en passeert Bayern München weer op de ranglijst.

Slomka kon weer tevreden zijn over zijn ploeg, die met rust op een 0-2 voorsprong stond dankzij doelpunten van Mohammed Abdellaoue, die scoorde op aangeven van Jan Schlaudraff, en Schlaudraff zelf. Een klein kwartier na rust maakte Konstantin Rausch er met een kopbal 0-3 van en was de wedstrijd gespeeld. Spannend werd het niet meer na de eretreffer van Jan Rosenthal, tien minuten voor tijd. Hannover heeft nu achttien wedstrijden gewonnen: twee keer zoveel als vorig jaar.

Dankzij de overwinning passeert Hannover Bayern op de ranglijst en staat de ploeg nu derde, maar de ploeg van Andries Jonker heeft nu wel een wedstrijd tegoed en daardoor minder puntenverlies geleden. Bayern, dat aankomend weekend Eintracht Frankfurt treft, heeft nu twee punten minder dan Hannover en weet dat de vierde plek aan het einde van de rit Europa League-voetbal betekent.