voetbalzone

Hannover 96 stelt eerste Turkse hoofdtrainer ooit in Bundesliga aan

Erik van Dam31 dec 2013, 11:15
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2013, 11:15
Advertentie

Fred Rutten en Ricardo Moniz werden genoemd als kandidaten, maar Hannover 96 gaat niet met een Nederlandse trainer in zee. De Bundesligist maakt dinsdag bekend dat het Tayfun Korkut heeft aangesteld als opvolger van Mirko Slomka. Slomka werd vrijdag de laan uitgestuurd bij die Roten, nadat de eerste helft van het seizoen 2013/14 bijzonder teleurstellend was verlopen.

/

Hannover 96 beëindigde de eerste helft van het seizoen op plaats dertien en won slechts één van de laatste elf competitiewedstrijden. Slomka werd zodoende geslachtofferd. Korkut mag nu gaan laten zien dat hij het beter kan dan zijn voorganger; hij is de eerste Turkse hoofdtrainer in de geschiedenis van de Bundesliga en heeft een contract voor tweeënhalf jaar getekend, tot de zomer van 2016.

Korkut zag het levenslicht in Stuttgart en kwam in zijn actieve loopbaan uit voor Stuttgarter Kickers, Fenerbahçe, Real Sociedad, Espanyol, Besiktas en Gençlerbirligi. Als hoofdtrainer had hij sinds 2007 jeugdelftallen van Real Sociedad, TSG Hoffenheim en VfB Stuttgart onder zijn hoede. Sinds januari 2012 fungeerde hij als assistent-bondscoach bij Turkije.

Bezig met laden …