Hannover vergroot gat met Twente, Inter en RC Genk slaan laat toe

Daniel Cabot Kerkdijk25 okt 2012, 20:55
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2012, 20:55

Hannover 96 heeft donderdagavond zijn tweede overwinning in Groep L geboekt. De groepsgenoot van FC Twente was op bezoek bij Helsingborgs IF met nipt verschil te sterk voor de Zweden. In Groep H won Internazionale, zonder Wesley Sneijder, in de slotfase én zonder overtuiging van een lastig Partizan Belgrado. Racing Genk pakte in Groep G in extremis drie punten tegen Sporting Portugal, terwijl Tottenham Hotspur en Maribor NK in Groep J elkaar op gelijke hoogte hielden.

/

Racing Genk - Sporting Portugal 2-1
De ploegen hielden elkaar in een onderhoudende eerste helft perfect in evenwicht. Met een gelukje schoot Stijn Schaars de bezoekers op voorsprong, maar de reactie van de Genkies liet niet al te lang op zich wachten. Benjamim De Ceulaer kopte van dichtbij raak: 1-1. Daarna verdeelden de ploegen de kansen. Na de onderbreking werd Sporting duidelijk sterker en had het team van Been moeite om de Portugezen bij te benen. Een kwartier voor tijd kwam Sporting met tien man te staan, toen Khalid Bouhlarouz zich genoodzaakt zag om aan de noodrem te trekken. Het bezoek stond zwaar onder druk en incasseerde vlak voor tijd de 2-1. Uit een hoekschop kopte invaller Elyaniv Barda de winnende treffer achter Rui Patricio.

Maribor NK - Tottenham Hotspur 1-1
Tottenham controleerde het eerste bedrijf, maar een moment van onachtzaamheid resulteerde vlak voor rust in een tegendoelpunt. Na balverlies van Andros Townsend kreeg Dejan Mezga alle ruimte voor een heerlijke solo en het was Roberto Beric die voor het slotakkoord zorgde: 1-0. Dat was een hard gelag voor Tottenham, dat na ruim een half uur bijna op voorsprong kwam door toedoen van Sandro. Na rust was het counterende Maribor tot tweemaal toe dicht bij de 2-0, maar in de 58e minuut sloeg Tottenham toe. Gylfi Sigurdsson scoorde uit een scrimmage: 1-1. Agim Ibraimi en Beric hadden in het restant van het duel uitzicht op de 2-1, terwijl een inzet van Jan Vertonghen in de slotfase maar rakelings naast ging.

/

Internazionale - Partizan Belgrado 1-0
Inter startte sterk aan de krachtmeting en had mogelijkheden via Philippe Coutinho, Jonathan en Marko Livaja. Coutinho was zonder meer de gevaarlijkste speler bij in Nerazzurri, maar na ruim een half uur spelen moest de Braziliaan geblesseerd afhaken. Partizan had pech dat Lazar Markovic het leer op het aluminium mikte. Naarmate de tweede helft vorderde, drong Inter meer aan op de helft van Partizan, maar echt overtuigend was het allemaal niet. Invaller Diego Milito mikte enkele minuten voor het eindsignaal naast het doel van Nikola Petrovic. Twee minuten voor tijd zorgde Rodrigo Palacio met een kopbal voor de winnende treffer: 1-0.

Helsingborgs IF - Hannover 96 1-2
Voor de tiende keer in zestien wedstrijden dit seizoen leidde Hannover 96 in de rust. De openingstreffer van Mame Biram Diouf was zonder meer verdiend te noemen. Na voorbereidend werk van Szabolcs Huszti kopte de aanvaller het leer keurig achter doelman Paer Hansson: 0-1. Het team van Mirko Slomka had meer kunnen scoren, maar ontsnapte vlak voor rust ook toen Nikola Djurdjic maar net naast kopte. De bezoekers zochten na rust naar een bevrijdend tweede doelpunt, maar ondanks zeeën van ruimte sprongen die Niedersachsen onzorgvuldig om met hun kansen. In de blessuretijd leek Alvaro de Duitsers met een rake kopbal een domper te bezorgen, maar Hannover 96 sloeg eveneens in blessuretijd toe. Didier Ya Konan schoot het leer één minuut na de gelijkmaker hoog achter Hansson: 1-2.