Hannover wint bij Kaiserslautern en nestelt zich in Duitse top drie

Peter Nusselder26 sep 2010, 19:24
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2010, 19:24

Hannover 96 mag zich de nieuwe nummer drie van de Bundesliga noemen. De ploeg van trainer Mirko Slomka heeft zondagavond op de Betzenberg gewonnen van 1. FC Kaiserslautern. Na een half uur spelen was aanvaller Mohammed Abdellaoue verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd, waardoor Hannover de concurrenten Bayer Leverkusen en TSG Hoffenheim achter zich laat.

/

De zege van Hannover kwam niet zonder geluk tot stand. In de eerste helft waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar de gasten toonden zich het meest effectief. De enige echte kans in de eerste helft betekende voor Hannover direct een voorsprong: Manuel Schmiedebach had vanaf de linkerflank een afgemeten voorzet in huis, die voor het doel onhoudbaar ingekopt werd door Abdellaoue, 0-1.

Kaiserslautern had de pech dat de spitsen zich niet konden ontworstelen aan hun bewakers, zodat het gevaar van hun medespelers moest komen. Verdediger Leon Jessen en middenvelder Ivo Ilicevic kregen eveneens nog voor de pauze goede kansen, maar slaagden er niet in om de doelman te passeren, zodat Hannover met een voorsprong de kleedkamer op kon zoeken.

Na de hervatting restte voor de gastheren de jacht op de gelijkmaker, maar de nummer tien van de ranglijst slaagde er niet in om de tegenstander onder druk te zetten. Een spelhervatting leverde nog wel een levensgrote kans op, maar wederom was het een verdediger die de mogelijkheid onbenut liet: Rodnei schoot de bal vanaf vijf meter over. Hannover handhaaft zich door de benauwde zege in de top van de Bundesliga en staat derde.