voetbalzone

Harde kern Wisla zet Maaskant op scherp voor 'wedstrijd van het jaar'

Bart Kruyt05 nov 2010, 07:09
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2010, 07:09
Advertentie

Robert Maaskant beleeft roerige weken bij Wisla Krakow. De coach van de Poolse topclub zag zijn ploeg afgelopen weekend hard onderuit gaan tegen Lech Poznán (4-1), waardoor het een slechte generale repetitie beleefde voor de derby met Cracovia. Een groep supporters verzamelde zich donderdag om Maaskant en co op scherp te zetten.

Ongeveer 25 leden van de harde kern van Wisla meldden zich bij de poort van het stadion en werden, op verzoek van Maaskant, in de gelegenheid gesteld om een verklaring uit te brengen. “Deze derby winnen betekent alles voor ons. Dat weten ze misschien niet in Nederland, daarom komen we het jullie nu vertellen”, vertelden de supporters.

Maaskant weet dat de fans ontevreden zijn: “Het is een moeilijk begin geweest, omdat er veel wisselingen in de ploeg zijn geweest”, zegt hij in De Pers. “Voetballend gaat het goed, alleen moeten we dat nu ook in winst om gaan zetten. Ik ben niet bezig met mijn positie hier, maar het is duidelijk dat de derby ontzettend leeft bij iedereen. Dit is de wedstrijd van het jaar.”

Bezig met laden …