voetbalzone

Harde kritiek op Kasper Dolberg vanwege transfer: ‘Ik vrees het ergste’

Sam Vreeswijk07 jul 2023, 15:51
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2023, 15:51
Advertentie

Aad de Mos verwacht dat de periode van Kasper Dolberg bij Anderlecht op een teleurstelling zal uitlopen. Dat wordt duidelijk uit de teksten van de voormalig voetbaltrainer in gesprek met Het Laatste Nieuws. De 25-jarige Dolberg maakt deze zomer zo goed als zeker de overstap van OGC Nice naar Anderlecht. Bij de Franse club lag hij nog tot medio 2024 vast, maar hij leek niet op veel speeltijd te kunnen rekenen.

“Ik vrees het ergste”, zegt De Mos over de transfer. “In de zestien is hij sterk, hij heeft een goede techniek en handelingssnelheid, maar mist gif en is door het systeem van Ajax groot geworden. Hij kan zelf niks forceren. Ik vind het geen topper. Bij Ajax had hij een heel goed seizoen. Dat kan weleens met spitsen. Ik noem dat casinogeluk, omdat alles toen om hem draaide.”

Een belangrijk verschil is volgens De Mos echter dat in de Belgische Jupiler Pro League veel beter wordt verdedigd dan in Nederland. “Daar gaan verdedigers erbovenop zitten en onder zijn huid kruipen. Doorzettingsvermogen is nooit zijn grootste kwaliteit geweest. Ik heb echt mijn twijfels over deze transfer”, aldus De Mos, die zelf als trainer in zowel Nederland als België werkzaam was.

Nice betaalde in augustus 2019 ruim twintig miljoen euro om Dolberg over te nemen van Ajax, maar na een redelijk eerste seizoen ging het bergafwaarts met de Deen. Uiteindelijk kwam de rechtspoot tot 85 wedstrijden voor de Franse middenmoter, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en 7 assists. Nice verhuurde Dolberg zonder al te veel succes aan Sevilla en Hoffenheim en neemt nu dus definitief afscheid van de veertigvoudig Deens international.

Bezig met laden …