voetbalzone

Harde kritiek op Oranje: ‘Bijna ongelooflijk dat dit het Nederlands elftal is’

Robin Bruggeman10 nov 2016, 08:36
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2016, 08:36
Advertentie

Het Nederlands elftal leek woensdagavond door een benutte penalty van Davy Klaassen geruime tijd op een overwinning op België af te stevenen, maar de Rode Duivels kwamen tien minuten voor tijd nog langszij via Yannick Ferreira Carrasco. Dit aardige resultaat leidt een dag later echter niet tot een opgewekte stemming in de Nederlandse ochtendkranten.

/

“Het Nederlands elftal was tegen de Belgen een schokkende, piepende kar die elke keer blij was bij de volgende bocht, voor een korte rustpauze”, schrijft de Volkskrant. “Meer nog dan hardwerkende kanjers mist Nederland voetballers. Kerels ook. Gewoon, mooie, technisch begaafde voetballers met inzicht, mannen die iets kunnen met allebei hun benen, kerels die ontzag wekken. Het is zo gewoontjes allemaal, zo stroef, zo houterig soms. Het is bijna ongelooflijk dat dit het Nederlands elftal is.”

Trouw is met de woorden: ‘Dit was gewoon het niveau waarmee Nederland het voorlopig zal moeten doen, of misschien soms nog met iets minder’ niet veel positiever, al zag het Algemeen Dagblad wel wat lichtpuntjes: “Iedereen toont karakter. Geen speler uitgezonderd, ook na tegengoals of tegenslag met blessures zoals nu. Balverlies voorin? Meteen vormt Oranje een blok van zeven, acht man. Waar de fysieke slag met de Fransen vorige maand nog werd verloren, was dat nu niet het geval.”

Bezig met laden …