voetbalzone

'Harde, sterke en snelle' Nederlander volgt Zwaanswijk op in Australië

Daniel Cabot Kerkdijk09 jul 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2013, 00:20
Advertentie
/

Marcel Seip heeft een nieuwe club gevonden. De 31-jarige verdediger heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij het Australische Central Coast Mariners. Daar is de Winschotenaar, die transfervrij overkomt van VVV-Venlo, de opvolger van Patrick Zwaanswijk. Laatstgenoemde besloot in mei om een punt achter zijn zestien jaar durende carrière te zetten. Zwaanswijk gaat verder als jeugdtrainer bij de Central Coast Mariners.

Zwaanswijk wordt bij de club uit Gosford opgevolgd door Seip, die vorig seizoen 5 keer scoorde in 31 wedstrijden in de Eredivisie. Hij kon de degradatie van de Limburgse club niet voorkomen. Bij de Mariners Yellow Army, die vorig seizoen als tweede eindigden in de A-League, is men erg blij met de komst van de ex-speler van onder meer BV Veendam, sc Heerenveen en Plymouth Argyle.

“Hij is anders dan Zwaanswijk, maar hij staat al zijn hele loopbaan in het centrum en mijn netwerk van scouts raadde aan om hem te nemen”, zegt trainer Graham Arnold tegen Fairfax Media. “Ik heb gesproken met drie verdedigers, maar mijn Nederlandse scouts waren weg van zijn speelstijl. Ze vertelden dat hij hard, sterk en snel is, en ook goed is aan de bal. Ik ben er dus van overtuigd dat hij het gat dat Patrick achterliet, kan opvullen.”

Bezig met laden …