Harde topper eist slachtoffers aan beide kanten; zware kneuzing voor El Ghazi

Yanick Vos18 dec 2016, 19:10
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2016, 19:10

De topper tussen Ajax en PSV (1-1) heeft zondag voor blessures gezorgd aan beide kanten. Bij de thuisploeg moesten Anwar El Ghazi en Kasper Dolberg het veld al vroeg in de wedstrijd verlaten. PSV’ers Héctor Moreno en Jetro Willems raakten na rust geblesseerd, terwijl doelpuntenmaker Siem de Jong ook niet ongeschonden uit de strijd is gekomen..

/

Dolberg kreeg al vroeg in de wedstrijd een knie van Andrés Guardado tegen zijn bovenbeen. Nadat hij strompelend probeerde verder te spelen werd hij na 25 minuten vervangen door Vaclav Cerny. Even daarvoor was El Ghazi al uitgevallen na een stevige beuk van Guardado. Ajax meldt dat de buitenspeler een zware kneuzing aan de rechterkant van zijn lichaam heeft opgelopen. Matteo Cassierra was zijn vervanger.

Bij PSV verliet Willems 25 minuten voor tijd het veld nadat hij aan de kant had aangegeven last van zijn hoofd te hebben. Moreno viel uit met een hamstringblessure, invaller De Jong heeft last van zijn lies. “Alles wordt morgen onderzocht”, aldus trainer Phillip Cocu na afloop.