voetbalzone

Harde woorden na zeperd: 'We verdedigden zó onvoorstelbaar slecht'

Daniel Cabot Kerkdijk11 nov 2012, 07:15
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2012, 07:15
Advertentie

Willem II raakt steeds verder in de problemen in de Eredivisie. De belangrijke uitwedstrijd bij concurrent VVV-Venlo ging zaterdagavond ruim verloren (4-1), zodat de Tilburgers nu hekkensluiter zijn. Jurgen Streppel zag naar eigen zeggen 'een bizarre wedstrijd'. "We hadden voor rust het meeste balbezit en het beste van het spel", oordeelde de oefenmeester.

/

"VVV komt één keer voor ons doel en scoort", analyseerde Streppel na afloop het duel in gesprek met het ANP. "En in het eerste kwartier na rust zakten we door de 'ondergrens'. We verdedigden zó onvoorstelbaar slecht dat we zelf meehielpen aan de zege van VVV. Dit hebben we aan onszelf te wijten. Wij hebben VVV vandaag (zaterdag, red.) in een zetel geholpen."

Ton Lokhoff reageerde ingetogen op de eerste thuiszege van VVV dit seizoen. "We lieten in de eerste helft het initiatief teveel aan de tegenstander, maar wisten na de hervatting precies waar we Willem II pijn konden doen." Yanic Wildschut en Uche Nwofor ontbraken in de opstelling van VVV. "Iedereen roept dat je verdedigend speelt als je wat aanvallers op de bank zet. Maar we hebben de afgelopen twee duels zes keer gescoord. Iedereen weet wat hij moet doen en hoe hij moet staan."

Bezig met laden …