Hargreaves scoort bij debuut, Ruiz mist beslissende strafschop

Bart Kruyt21 sep 2011, 23:32
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2011, 23:32

Owen Hargreaves kan met plezier terugkijken op zijn debuut voor Manchester City. De middenvelder zag door veel blessures zijn aflopende contract bij stadsgenoot Manchester United niet verlengd worden, maar is inmiddels weer fit en debuteerde woensdagavond in de Carling Cup voor City. In de thuiswedstrijd tegen Birmingham City was Hargreaves direct trefzeker en daarmee had hij een aandeel in de overwinning. Liverpool bekerde ook verder, mede dankzij een doelpunt van Dirk Kuyt, maar gemakkelijk ging het niet voor the Reds. Bij het Fulham van Martin Jol werd Bryan Ruiz de schlemiel: tegen Chelsea miste hij in de penaltyreeks de beslissende strafschop. Het was echter lastig om te zien of Ruiz echt gemist had.

/

Manchester City – Birmingham City 2-0
Birmingham City won vorig seizoen de Carling Cup, en ging daardoor ondanks de degradatie Europa in, maar is dit jaar al snel klaar in het bekertoernooi. Manchester City, zonder Nigel de Jong maar met de van een maandenlange schorsing teruggekeerde Kolo Touré, was met 2-0 te sterk. Het openingsdoelpunt werd na een kwartier spelen gescoord door debutant Hargreaves, die voor het eerst sinds 1256 (!) dagen weer eens trefzeker was met een fraai schot vanuit de tweede lijn. Mario Balotelli verdubbelde op aangeven van Aleksandar Kolarov de marge. In de tweede helft kwam de voorsprong van Man City niet in gevaar. Balotelli had de score zelfs kunnen uitbreiden, maar zag zijn wippertje net naast gaan, waardoor de teller op twee treffers bleef steken. Aankomend weekend wacht in de Premier League een thuisduel met Everton voor Manchester City, waar Nederlander Karim Rekik woensdag overigens nog inviel.

/

Brighton and Hove Albion – Liverpool 1-2
Kenny Dalglish gaf de nodige spelers van Liverpool rust tegen Brighton and Hove Albion, maar Luis Suárez speelde wél en had al vroeg in de wedstrijd een assist op Craig Bellamy in huis. De Uruguayaan zag de van Manchester City overgekomen aanvaller achter de defensie sluipen en bediende hem op maat, waarna Bellamy de score opende. Liverpool bleef naar dit doelpunt de betere ploeg en kreeg nog veel kansen om verder uit te lopen, maar dit lukte voor rust niet. In de tweede helft kwam Brighton and Hove Albion wat beter voor de dag en daarom durfde Dalglish het lange tijd niet aan om Steven Gerrard, net terug van een slepende blessure, in de ploeg te brengen. Een kwartier voor tijd kwam de captain toch in de ploeg en maakte Kuyt er op aangeven van Maxi Rodriguez 0-2 van. Doordat Jamie Carragher een penalty veroorzaakte na een overtreding op Vicente, en Ashley Barnes deze vlak voor tijd benutte, viel de zege van Liverpool minimaal uit.

/

Chelsea – Fulham 0-0
4-3 na strafschoppen

Fulham speelde woensdagavond al haar vijftiende wedstrijd van het nog jonge seizoen en wilde een verlenging tegen Chelsea dan ook graag voorkomen. The Cottagers kregen in de reguliere speeltijd ook een enorme kans op de winnende treffer, toen Alex een penalty veroorzaakte door de doorgebroken Ruiz neer te halen. De voormalig PSV’er werd naar de kant gestuurd en Patjim Kasami had moeten scoren, maar schoot op de lat. Chelsea kwam met de schrik vrij en kreeg met tien man nog de beste mogelijkheden op de overwinning. Gescoord werd er echter niet, waardoor er een verlenging en later strafschoppen volgden. Frank Lampard miste direct, maar namens Fulham miste Moussa Dembélé. Uiteindelijk bleek de misser van Ruiz beslissend te zijn: de voormalig Twente-aanvaller raakte de onderkant van de lat en de arbitrage oordeelde dat de bal de lijn niet gepasseerd had. Dat was echter discutabel, maar Chelsea bekert verder.