voetbalzone

Hart verzucht: ‘Toen zette die grote Zlatan even zijn maat 51 ertussen...’

Daniel Cabot Kerkdijk06 apr 2016, 23:25
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2016, 23:25
Advertentie

Manchester City maakte een goede kans om de halve finales van de Champions League te bereiken. Het team van manager Manuel Pellegrini hield Paris Saint-Germain woensdagavond op een 2-2 gelijkspel in het Parc des Princes. Joe Hart werd weliswaar tweemaal gepasseerd, maar hij keerde in de eerste helft ook een strafschop van Zlatan Ibrahimovic.

/

“Het was een gekke wedstrijd”, zo erkende de doelman van Manchester City. “Maar het was ook een goede voetbalwedstrijd en we zullen zien hoe goed het resultaat van vanavond voor ons is. Twee uitdoelpunten, dat is uitstekend. Hopelijk geeft het de doorslag. In deze fase van het toernooi zullen beide teams kansen hebben om een ronde verder te komen.”

Hart was blij met zijn redding op de strafschop van Ibrahimovic. “Hij is niet slecht die Zlatan hè”, grapte de doelman. “Ik heb de beelden niet teruggezien, maar de penalty was heel slap.” Ibrahimovic kwam uiteindelijk wel tot scoren, al had Fernando daar een groot aandeel in. De Braziliaan had na een korte pass van Hart niet door dat de Zweed vlak bij hem stond en zodoende eindigde het leer in het doel. “Een vreselijk tegendoelpunt. Fernando dacht dat hij de bal kon passen. Maar die grote Zlatan zette even zijn maat 51 ertussen…”

/

Hart hoopt dat de deelname aan de Champions League niet na komende dinsdag al voorbij is. “We schrijven geschiedenis met deze club en we willen niet dat er een einde aan komt. Ik ben heel trots op de verdediging van vanavond.” Pellegrini sprak na afloop over ‘een goed resultaat’, al baalde ook hij van de manier waarop de 1-1 viel. “De kwartfinale is nog niet beslist. We moeten nog negentig minuten in Manchester spelen. Dit is in ieder geval een goed resultaat voor ons. Aan de 1-0 gingen enkele belangrijke fouten vooraf. En het tweede tegendoelpunt was buitenspel. Als we willen winnen, kunnen we niet zulke fouten maken.”

Bezig met laden …