Hartaanval Özat overschaduwt zege Köln

29 aug 2008, 23:42
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2008, 23:42
Voor 1. FC Köln kende de vrijdagavond twee kanten. De equipe van coach Christoph Daum pakte bij Karlsruhe SC de eerste overwinning van het seizoen (2-0). Maar het succes werd echter flink overschaduwd door het uitvallen van Köln-speler Ümit Özat. De aanvoerder werd in de 27ste minuut onwel waardoor de wedstrijd minuten lang stillag.

Kort na het incident was Özat weer bij machte om te communiceren met de inmiddels toegestroomde medici. De verdediger werd vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek. Volgens de laatste berichten is zijn toestand stabiel.

Na overleg tussen de spelers van Köln, die inmiddels te horen hadden gekregen dat het met hun ploeggenoot de goede kant opging, en arbiter Florian Meyer werd besloten om de wedstrijd te hervatten.

Wellicht dat Köln voor Özat positieve energie uit het angstvallige moment had geput. Milivoje Novakovic en Sergiu Radu zorgden namelijk na rust toch nog voor een enigszins positieve klank bij het elftal van Daum door voor de beslissende treffers te tekenen.