Hartley voorkomt vlak voor tijd stunt Hamilton

16 nov 2008, 16:08
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2008, 16:08
De supporters van Hamilton hebben weer een teleurstelling moeten slikken. De hekkensluiter van de Schotse Premier League leek lange tijd een puntje te gaan overhouden aan de wedstrijd tegen Celtic, maar in de absolute slotfase ging de ploeg alsnog onderuit. Paul Hartley deed zijn voormalig werkgever pijn door de 1-2 binnen te werken.

Vier minuten voor het laatste fluitsignaal wist Hartley de winnende treffer te maken. Hamilton-goalie Thomas Cerny, die zijn ploeg eerder in de wedstrijd nog op de been had gehouden met enkele fraaie reddingen, bokste de bal in de voeten van Hartley en had vervolgens geen antwoord op de inzet van de middenvelder. De hoop op een stunt was direct vervlogen bij Hamilton, dat zo lang stand had gehouden.

De lantaarndrager toonde zich zondagmiddag zeker niet bang voor haar opponent. Na een hectische openingsfase met kansen voor beide ploegen opende Hamilton na een kwartier spelen zelfs brutaal de score, dankzij een rake kopbal van spits Richard Offiong. De thuisploeg speelde goed en werkte hard, waardoor een stunt niet onrealistisch leek. Vijf minuten voor rust kreeg Hamilton echter een flinke domper te verwerken.

Verdediger Martin Canning haalde in het strafschopgebied Cilian Sheridan onderuit en moest met een directe rode kaart het veld verlaten. Shunsuke Nakamura schoot de toegekende strafschop binnen en wist dat zijn ploeg de gehele tweede helft met een man meer zou spelen. Hamilton hield het in dit bedrijf dan ook bij verdedigen, wat lang goed leek te gaan. Vier minuten voor tijd dompelde Hartley, die zijn loopbaan begon bij Hamilton, zijn oude werkgever echter alsnog in rouw.