voetbalzone

Hartman is een beetje teleurgesteld: ‘Dat had ik stiekem wel verwacht'

Wessel Antes13 jun 2023, 23:25
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2023, 23:25
Advertentie

Quilindschy Hartman staat aan de vooravond van zijn eerste jeugd-EK met het Nederlands elftal. De 21-jarige vleugelverdediger van Feyenoord was dit seizoen misschien wel de grootste verrassing in het kampioenselftal van trainer Arne Slot. Voetbalzone was zondag aanwezig tijdens het persmoment van Jong Oranje in Zeist en sprak daar uitgebreid met Hartman. De openhartige Zwijndrechter vertelde onder meer over het mislopen van de voorselectie van Oranje voor de Final Four, zijn verwachtingen van het jeugd-EK en het vertrek van zijn goede vriend Orkun Kökçü naar Benfica.

Door Lex Overbeek en Wessel Antes

Waar Hartman tijdens de vorige interlandperiode nog tot de voorselectie van Ronald Koeman behoorde, ontbrak zijn naam in de 32-koppige voorlopige lijst voor de Final Four van de Nations League. “Dat ik niet eens bij de voorselectie zat was wel een kleine teleurstelling”, onthult de eerlijke Hartman. “Omdat ik de keer daarvoor er wel bij zat, had ik stiekem wel verwacht dat ik in ieder geval weer bij de voorselectie zou zitten. Ik moet zeggen dat ik daar snel weer overheen was, want het was net een dag nadat we kampioen waren geworden. Toen dacht ik: dan ga ik lekker het EK spelen, dat is ook een mooi platform. Dus teleurgesteld is een groot woord, maar stiekem wel jammer.”

Jong Oranje speelt woensdag in Oostenrijk nog een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Japan, waarna het elftal van bondscoach Erwin van de Looi afreist naar Georgië. In Tbilisi nemen de jeugdinternationals het op tegen Jong België, Jong Portugal en Jong Georgië. Hartman denkt dat Nederland hoge ogen kan gooien. “Ik denk dat we een goed team hebben met goede spelers. Maar tegelijkertijd zijn er zes of zeven goede teams die dat hebben. Het is belangrijk om als team goed te zijn, dat heb je denk ik ook kunnen zien bij Feyenoord. Wij hebben op papier misschien niet de beste spelers, maar zijn wel kampioen geworden. Ik schat onze kansen wel goed in. Ik heb er een goed gevoel bij.”

Hartman kijkt ernaar uit om tegen nieuwe spelers te spelen. De linksback licht een aantal tegenstanders in het bijzonder uit. “Ze hebben allemaal goede spelers bij zich. Ik hoor net dat Kvaratskhelia (Napoli, red.) met Georgië gaat spelen, Openda (RC Lens, red.) met België en Vieira (Arsenal, red.) met Portugal.” Toch vreest Hartman niemand. “Ik ben niet bang hoor! We hebben tegen Roma gespeeld en een aantal andere grote wedstrijden. Dus je vreest ze nooit, maar je hebt wel respect voor zulke spelers. Kvaratskhelia is met Napoli kampioen geworden en heeft het echt goed gedaan. Het is denk ik alleen maar leuk om jezelf te meten met zulke spelers.”

Kökçü
Afgelopen weekend werd bekend dat Kökçü komend seizoen voor Benfica speelt. Daarmee komt er ook een einde aan de succesvolle samenwerking tussen de voormalig aanvoerder van Feyenoord en Hartman. “Ik heb hem niet persoonlijk gesproken, maar hij heeft wel een berichtje gestuurd in de groepsapp. Daarin vertelde hij dat hij de stap gaat maken en dat hij ons dankbaar is dat we hem hebben geholpen om dit mogelijk te maken. Als het goed is spelen we in juli nog een oefenwedstrijd tegen Benfica, dus dan zullen we elkaar nog wel even zien en spreken.” Feyenoord houdt een vaste transfersom van 25 miljoen euro over, die middels bonussen kan oplopen naar dertig miljoen euro. Daarnaast houden de Rotterdammers 25 procent van de transferrechten van Kökçü in bezit.

Bezig met laden …