voetbalzone

Hartson: 'Als ik bondscoach word, ben ik de gelukkigste man in Wales'

Bart Kruyt29 sep 2010, 21:06
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2010, 21:06
Advertentie

Na het vertrek van John Toshack als bondscoach van Wales is er nog altijd geen opvolger aangesteld. John Hartson laat woensdag in de Engelse pers weten dat hij die vacature graag wil invullen. “Als ik bondscoach word, ben ik de gelukkigste man van Wales”, benadrukt de voormalig aanvaller van Celtic en West Ham United.

De 35-jarige Hartson denkt dat hij die ideale kandidaat is voor het bondscoachschap. “Ik ken de spelers en weet precies welk systeem ik wil gaan spelen. Bovendien heb ik het gevoel dat het mijn tijd is, omdat ik al drie jaar ben gestopt”, aldus de oefenmeester. De 51-voudig international heeft ieder geval de goede papieren om de baan aan te nemen.

Brian Flynn is de aankomende twee EK-kwalificatiewedstrijden van Wales de eindverantwoordelijke op technisch gebied. De oefenmeester heeft van de vaderlandse voetbalbond te horen gekregen dat hij de nationale ploeg van Wales moet leiden tegen Bulgarije en Zwitserland. Hartson gunt Flynn het succes bij de aankomende duels: “Brian Flynn is een geweldige jongen en ik heb goed met hem gewerkt bij Jong Wales.”

Bezig met laden …