voetbalzone

Hasselbaink deelt 27 pagina’s met nieuwe regels uit in Londen

Erik van Dam30 jan 2016, 10:22
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2016, 10:22
Advertentie

Jimmy Floyd Hasselbaink presteerde voor de winterstop dusdanig goed met Burton Albion, dat Queens Park Rangers de trainer aantrok. Sinds hij tekende verstreken er al elf wedstrijden, maar daarvan werd er maar één gewonnen. De Engelse media melden nu dat er een nieuw boek met regels is geïntroduceerd bij the Hoops waaraan alle spelers zich dienen te houden. Of Hasselbaink het heeft geïnitieerd of de clubleiding is niet duidelijk.

voetbalzone

Het boek beslaat liefst 27 pagina’s en staat vol met regels wat wel en niet geoorloofd is binnen Queens Park Rangers. Zo is het uit den boze dat er nog petjes worden gedragen in de spelersbus of tijdens de gezamenlijke eetmomenten. Ook mogen de spelers zich vanaf twee dagen voor de wedstrijd niet bezighouden met inspannende activiteiten, ook geen golf, zonder de uitdrukkelijke toestemming van trainer Hasselbaink.

Alcoholgebruik wordt sterk afgeraden gezien de fysiek, mentale en emotionele belasting die het spelen in de Championship met zich meebrengt. Daarnaast mag de selectie op wedstrijddagen geen gebruikmaken van mobiele telefoons of andere elektronische toepassingen zoals favoriete muziek, wanneer men zich in de kleedkamer of medische ruime bevindt.

Directeur Les Ferdinand van QPR geeft aan dat eigenlijk iedere club wel een reglement heeft en dat de vernieuwde regels van zijn club niet zo bijzonder zijn of anders dan bij andere verenigingen. “Voetbalclubs zijn constant in de spotlights en dan is een gedragscode belangrijk. Het zorgt ervoor dat spelers zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheden als vertegenwoordigers van deze club en de gemeenschap.”

Bezig met laden …