voetbalzone

Hasselbaink: 'Ik ben dolgelukkig, had het niet beter kunnen treffen'

Erik van Dam22 jul 2011, 09:21
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2011, 09:21
Advertentie

Eind vorige maand gaf Jerrel Hasselbaink te kennen dat hij het wel zag zitten om ergens als assistent-trainer aan de slag te gaan. “Wellicht geeft iemand me een kans, ik voel me er prima bij om me omhoog te werken”, zei de oud-spits van onder meer Chelsea toen. Nog geen maand later maakte Steve McClaren bekend dat hij Hasselbaink had aangesteld als lid van zijn technische staf.

/

De voormalig aanvaller van het Nederlands elftal is dan ook zeer verguld met de snelle kans langs de zijlijn. Komend seizoen zal hij McClaren, die hij nog kent van hun gezamenlijke tijd bij Middlesbrough, helpen bij Nottingham Forest. “Ik had het niet beter kunnen treffen, met hem werken bij een grote club. Ik ben dolgelukkig met deze kans”, laat Hasselbaink weten op de clubwebsite van de tweevoudig Europa Cup I-winnaar.

Van McClaren heeft hij een uitstekende indruk gekregen. “Steve weet hoe hij moet praten met de spelers, weet wat ze willen en stelt ze op hun gemak. Maar bovenal is hij een echte voetbalman en houdt hij van mooi voetbal. Zijn oog voor detail is uitstekend en een van zijn sterke punten is dat hij dat kan overbrengen op de spelers”, aldus Hasselbaink. McClaren werkte tot op heden bij Middlesbrough, het Engelse nationale team, FC Twente en VfL Wolfsburg.

Bezig met laden …