Hasselbaink is mede door Van La Parra nog geen tovenaar in Londen

Erik van Dam15 dec 2015, 21:43
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2015, 21:43

Queens Park Rangers stelde vorige week Jimmy Floyd Hasselbaink aan als nieuwe trainer, maar hij kan nog niet toveren. De oud-spits zat zaterdag voor het eerst op de bank en zag toen hoe zijn team thuis met 0-0 gelijkspeelde tegen Burnley. Dinsdagavond stevende de ploeg uit Londen af op een nederlaag tegen Brighton & Hove Albion, maar werd het na een 0-2 achterstand toch nog 2-2. Het betekent het tweede punt op rij voor Hasselbaink.

De twee goals van Brighton op Loftus Road vielen kort achter elkaar na rust, in minuut 53 en 55. Eerst brak Dale Stephens de score open met een omhaal en amper bekomen van de schrik kreeg QPR ook de tweede goal om de oren: Rajiv van La Parra haalde van respectabele afstand uit en verschalkte Rob Green, die de vaart van de bal mogelijk onderschatte. Voor de van Wolverhampton gehuurde Van La Parra was het zijn tweede doelpunt op rij in dienst van Brighton, waar Elvis Manu op de bank zat en Danny Holla ontbrak.

QPR, dat met Leroy Fer was gestart en waar Tjaronn Chery andermaal reserve was, had tien minuten nodig om met een antwoord te komen. Topscorer Charlie Austin vond de verre hoek en maakte de achterstand iets draaglijker voor the Hoops. De comeback kreeg nog meer gestalte toen Brighton-verdediger Lewis Dunk er vanaf ging met een domme rode kaart en Queens Park Rangers nog tien minuten met een man meer mocht voetballen.

Uiteindelijk kreeg de ploeg ook loon naar werken en dat was te danken aan de belangrijkste man van QPR: Austin. De makkelijk scorende spits maakte zijn tiende goal van het seizoen door uit een hoekschop van Alejandro Faurlin binnen te koppen. Hasselbaink en de zijnen haalden zo opgelucht adem en koesteren het punt: de jacht op een zege wordt zaterdag voortgezet met een uitwedstrijd bij Bristol City.