voetbalzone

'Hasselbaink maakt kans op baan als hoofdtrainer in Premier League'

Bart Kruyt26 mei 2015, 12:10
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2015, 12:10
Advertentie

Jimmy Floyd Hasselbaink staat er goed op in Engeland. De coach werd met Burton Albion kampioen van de League One, waardoor het promoveerde naar het derde niveau van Engeland, en Hasselbaink werd al even in verband gebracht met Leeds United. Zijn oude werkgever koos voor een samenwerking met Uwe Rösler, maar mogelijk maakt Hasselbaink alsnog een mooie stap.

voetbalzone

Newcastle United zal waarschijnlijk afscheid gaan nemen van interim-coach John Carver en is dus op zoek naar een nieuwe coach. Steve McClaren (ontslagen bij Derby County) geldt als de belangrijkste kandidaat om het stokje over te nemen, maar in de Engelse media wordt ook de naam van Hasselbaink genoemd. Volgens The Sun staat zijn naam op een shortlist.

Newcastle verloor tussen 4 maart en 2 mei liefst acht competitiewedstrijden op rij en daardoor moest de ploeg tot de laatste speeldag vrezen voor degradatie. Afgelopen zondag werd er echter met 2-0 gewonnen van West Ham United, waardoor the Magpies in de Premier League bleven. Carver wil graag hoofdtrainer blijven, maar lijkt dat te kunnen vergeten.

Bezig met laden …