voetbalzone

Hasselbaink niet bezig met Eredivisie: ‘Mijn hoofd staat er niet naar’

Erik van Dam29 mrt 2016, 16:21
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2016, 16:21
Advertentie

Jimmy Floyd Hasselbaink beleefde als spits een prachtloopbaan, die hem langs meerdere grote clubs voerde en verschillende topcompetities. De 44-jarige oud-aanvaller speelde echter nooit in de Eredivisie en werkte er ook nog niet als trainer. Na banen bij Royal Antwerp en Burton Albion kwam hij in december voor de groep te staan bij Queens Park Rangers. Bij die club ligt nu zijn ambitie en van daaruit wil Hasselbaink verder bouwen.

/

In een interview met de NOS zegt Hasselbaink te genieten van zijn leven zoals het nu is, ook al had hij tijdens zijn loopbaan nooit gedacht dat hij hoofdcoach zou worden. “Als speler denk je meer: hard trainen, douchen, ciao. Ik doe mijn ding, prima. Ik doe het nu met volle overtuiging, omdat het de tweede beste baan die er is. Buiten werken, lekker tussen de jongens, die jongens tekeer zien gaan. Het is heerlijk, het kan niet beter”, vindt de oud-spits van onder meer Chelsea en Atlético Madrid.

Hij werkte als coach dus al in België en Engeland en een terugkeer naar de Nederlandse velden staat voorlopig niet op de planning. “Het hangt ervanaf welke club, het is niet uitgesloten. Kijk, er zijn heel veel mooie clubs in Nederland. Welke ik mooi vind? Haha. Kijk, ik zit nu bij QPR”, antwoordt Hasselbaink wijselijk. Hij heeft het er ook niet over met zijn gezin, zegt hij, want hij koestert wat hij heeft.

“QPR is een hele mooie club, elke wedstrijd komen er vijftien-, zestienduizend mensen. Het is een topcompetitie en mijn hoofd staat er niet naar om naar Nederland te gaan. Maar you never know. Nederland is mijn land, maar op dit moment is mijn leven hier.”

Bezig met laden …