voetbalzone

Hasselbaink reageert: ‘Een prachtige club, ik heb daar veel vrienden’

Erik van Dam29 apr 2015, 14:44
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2015, 14:44
Advertentie

Jimmy Floyd Hasselbaink lijkt niet van plan om Burton Albion komende zomer te verruilen voor Leeds United, de club die hij als speler twee seizoenen diende. Met Burton Albion staat hij bovenaan in de League Two en men heeft al promotie naar de League One binnen. Hasselbaink zou hoog op het lijstje staan bij the Whites, maar zegt dat hij al een baan heeft waar hij erg blij mee is.

voetbalzone

De Burton Mail vroeg Hasselbaink wat er waar is van de geruchten, dat Leeds aan hem denkt als opvolger van Neil Redfearn. “Het is voetbal, nietwaar? Ik kan niets aan speculaties doen”, reageert de oud-international van Oranje. “Wat ik wel kan zeggen, is dat ik betrokken ben bij Burton en er alles aan zal doen om zo succesvol mogelijk te zijn met deze club, zolang ik hier werk.”

Dat Leeds United nog warme gevoelens oproept bij Hasselbaink, ontkent hij echter niet. “Het is een prachtige club, waar ik twee jaar voor heb mogen spelen. Ik heb daar nog veel vrienden, maar het is moeilijk voor mij om het erover te hebben, want ze beschikken al over een goede trainer die daar goed werk heeft verricht. En ik heb een baan die me erg goed bevalt. Ik vind het dus niet prettig om het erover te hebben.”

“Ik zal voor mezelf keuzes maken: dat doe ik met mijn hoofd, niet met mijn hart. Dat is soms lastig, maar je moet uiteindelijk toch je verstand laten spreken. Ik heb nog een contract voor twee jaar bij Burton Albion en dit is nu mijn baan”, aldus de oud-aanvaller. Zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman zei al dat Leeds United interesse heeft getoond, maar dat er verder nog niets besloten is.

Bezig met laden …