voetbalzone

'Hattrick-Hero' Barazite: 'Ik gebruik mijn techniek nu gewoon beter'

Bart Kruyt05 aug 2011, 09:34
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2011, 09:34
Advertentie

Nacer Barazite is bij Austria Wien goed op weg om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De Nederlandse aanvaller slaagde niet bij Arsenal en Vitesse, maar wordt gewaardeerd in Oostenrijk en is bij Austria zeker van een basisplaats. Donderdagavond betaalde hij het vertrouwen van zijn trainer terug, door een hattrick te maken tegen het Sloveense Olimpija Ljubljana.

Barazite zorgde er daardoor persoonlijk voor dat Austria doorbekerde in de Europa League: vorige week werd het 1-1 en donderdagavond wonnen de Oostenrijkers met 3-2. Barazite opende met een kopbal uit een corner de score, maakte kort na rust ook de tweede treffer van de avond en verzorgde met een benutte strafschop het slotakkoord: 3-2.

De inmiddels 21-jarige aanvaller is gelukkig in Oostenrijk en heeft wel een verklaring voor zijn goede prestaties van de laatste weken: “Ik gebruik mijn techniek nu gewoon beter”, vertelde hij. “Ik wil nu direct doelpunten maken en ben daardoor een stuk efficiënter. Natuurlijk heb ik ook hier geen garantie op een basisplaats, maar ik voel het vertrouwen van de trainer en kan nu laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Bezig met laden …