Hattrickheld Dordrecht eindigt als schlemiel, Meleg blinkt uit bij Ajax

Gijs Freriks08 mrt 2014, 20:38
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2014, 20:38

FC Dordrecht is de koppositie in de Jupiler League kwijt. De Schapenkoppen waren zaterdagavond door een hattrick van Paul Gladon op weg naar een zege op FC Volendam, maar in de tweede helft werd het nog 3-3. Gladon miste vijf minuten voor tijd een strafschop op de 4-3 en hierdoor is Willem II de nieuwe lijstaanvoerder. Jong Ajax boekte zijn derde zege op rij: Almere City FC werd met 0-3 verslagen.

FC Dordrecht - FC Volendam 3-3
Dordrecht zit duidelijk in een mindere periode, want door de remise heeft men nu al vier duels niet meer gewonnen. De thuisploeg domineerde aanvankelijk wel en opende na 25 minuten de score: na een mooie voorzet van Jeffry Fortes kopte Gladon de bal over de keeper in het doel. Uit een vrije trap tekende hij vervolgens voor de 2-0 en op slag van rust schoot hij zijn derde tegen de touwen. De wedstrijd leek gespeeld, maar via Henny Schilder en Gerson Sheotahul kwwam FC Volendam toch nog terug. Robert Mühren zorgde na 78 minuten zelfs voor het evenwicht en Gladon liet vanaf elf meter na om Dordrecht toch nog aan een overwinning te helpen.

Almere City FC - Jong Ajax 0-3
Trainer Fred Grim ging bij het weerzien met Ajax, de club waarvan hij tussen 1994 en 2002 de doelpalen verdedigde, hard onderuit. Dejan Meleg tikte Jong Ajax na twee minuten op voorsprong, nadat Lucas Andersen de paal had geraakt. De Serviër is met acht doelpunten nu alleen de topscorer van de Amsterdammers. Sheraldo Becker raakte voor rust nog de paal, maar na de pauze was Ajax efficiënter. Meleg verdubbelde na een uur de voorsprong en Sam Hendriks bepaalde vijf minuten voor tijd de eindstand op 0-3. Meleg liep echter wel een ogenschijnlijk zware knieblessure op.