voetbalzone

Havenaar debuteert voor Japanse ploeg: 'Ik voelde me direct thuis'

Bart Kruyt07 sep 2011, 15:23
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2011, 15:23
Advertentie

Mike Havenaar heeft zijn debuut voor de Japanse ploeg achter de rug. De aanvaller heeft weliswaar een Nederlandse naam en nationaliteit, maar werd in Hiroshima geboren. Vorige week werd hij opgeroepen als vervanger voor de geblesseerd geraakte Keisuke Honda en tegen Noord-Korea mocht Havenaar voor het eerst meedoen in de Japanse ploeg.

“Bij de Japanse ploeg voelde ik me direct thuis, het was als vanouds”, zegt hij in Voetbal International. “Door de huidige bondscoach (Alberto Zaccheroni, red.) wordt mijn lengte als wapen gezien. Bij AC Milan werkte hij in het verleden heel gericht met Oliver Bierhoff, ook een grote spits. En voor mijn ontwikkeling is het heel mooi en ook eervol om te werken met een trainer die in de top van Europa gewerkt heeft.”

Havenaar werd in Japan geboren door de carrière van zijn vader, voormalig ADO-doelman Dido Havenaar. Hij speelde vanaf 1986 voor diverse Japanse clubs en in 1987 werd Mike Havenaar geboren. Hij is een aanvaller, die momenteel voor Ventforet Kofu speelt. Voor die club scoorde Havenaar dit seizoen al elf keer.

Bezig met laden …