voetbalzone

Hazard: ‘Ik voel me beter op die positie, maar de trainer beslist’

Robin Bruggeman28 dec 2018, 18:52
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2018, 18:52
Advertentie

Eden Hazard maakte op Boxing Day tegen Watford doelpunt nummer 100 en 101 in dienst van Chelsea en de Belgisch international staat in de huidige voetbaljaargang al op 10 goals en 9 assists. Deze statistieken hebben veel te maken met zijn nieuwe rol als ‘valse nummer 9’ onder Maurizio Sarri, al weet Hazard niet of dit nou de positie is waar hij het best tot zijn recht komt.

“Ik maak meer doelpunten, maar ik heb niet het gevoel dat ik nu beter speel. Ik scoor gewoon vaker. Ik weet ook niet waarom, misschien komt het doordat ik dichter bij het doel speel. Mijn positie ligt normaal gesproken op de vleugels. Ik voel me ook beter als linksbuiten, maar tegen Watford heb ik het ook goed gedaan als spits en tegen Brighton & Hove Albion speelde ik daar ook goed”, reageert hij via de officiële kanalen van zijn club.

“De trainer beslist waar hij mij op het veld neer wil zetten en ik probeer daarna gewoon mijn best te doen”, vervolgt hij zijn verhaal. Hazard ging met zijn jubileumdoelpunt de geschiedenisboeken van the Blues in en als het aan hemzelf ligt, blijft het daar niet bij: “Als je er honderd hebt gemaakt, wil je er altijd nog meer maken. Dat ga ik dus ook proberen. Ik heb door de jaren heen ook een aantal mooie goals gemaakt, dus het is moeilijk om een favoriet te kiezen.”

De aanvaller werd afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid en omschreef het in het verleden als ‘een droom’ om ooit voor de Koninklijke te kunnen spelen. Zijn verlangen om zich verder in de boeken bij Chelsea te spelen lijkt dan ook niet per se te hoeven betekenen dat hij op Stamford Bridge blijft: “Om eerlijk te zijn ben ik gefocust op mijn prestaties op het veld, we zullen het aan het eind van het seizoen wel zien.”

Bezig met laden …