voetbalzone

Hazard maakte wereldgoal voor Kanté: ‘Hij wilde geen penalty nemen’

Yanick Vos27 sep 2018, 10:20
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2018, 10:20
Advertentie

Chelsea schakelde woensdagavond Liverpool uit in de Carabao Cup. Bij een 1-1 tussenstand stond Eden Hazard op en scoorde op fabelachtige wijze. De Belgisch international passeerde verschillende spelers, voordat hij met een verwoestende uithaal Simon Mignolet verschalkte. Na afloop vertelde Hazard dat hij gemotiveerd was door N'Golo Kanté en voor hem had gescoord, omdat de verdedigende middenvelder had gezegd liever geen strafschop te willen nemen.

Met een 1-1 score stevende de wedstrijd af op een gelijkspel en daarmee een strafschoppenserie. Als invaller bepaalde Hazard de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van the Blues. “Ik sprak op de bank met N'Golo en hij vertelde me dat hij liever geen strafschop wilde nemen, dus het maken van een doelpunt in de reguliere speeltijd was de enige oplossing”, aldus Hazard tegen Chelsea TV.

Liverpool kwam de prachtige goal van Hazard niet meer te boven en moest zodoende de eerste nederlaag van het seizoen slikken. “Ik heb wel vaker dit soort doelpunten gemaakt, maar niet vaak”, aldus de aanvallende middenvelder annex buitenspeler. “Deze komt wel in mijn top drie. Mijn doelpunt van twee jaar geleden tegen Arsenal op Stamford Bridge was ook mooi. Dit was een van mijn mooiste goals, zeker ook omdat het tegen een grote tegenstander was.”

Bezig met laden …