voetbalzone

Hazard slaat terug na kritiek: ‘Om eerlijk te zijn, boeit het me niet’

Chris Meijer25 jan 2019, 07:50
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2019, 07:50
Advertentie

Chelsea bereikte donderdagavond na het nemen van strafschoppen de finale van de EFL Cup, waarin Manchester City de tegenstander is. In de reguliere speeltijd wonnen the Blues met 2-1 van Tottenham Hotspur, mede dankzij een treffer van Eden Hazard. De Belgische vleugelaanvaller werd onlangs nog bekritiseerd door manager Maurizio Sarri, maar daar heeft hij niet wakker van gelegen.

“Om eerlijk te zijn, boeit het me niet. Ik voetbal gewoon en het maakt me niet zoveel uit wat de manager zegt. De focus ligt altijd op dit team en ik doe mijn uiterste best”, tekent Sky Sports op uit de mond van Hazard. De vleugelaanvaller kon na afloop op lof rekenen van Sarri. “Ik denk dat Hazard plezier had op het veld, ik heb van hem genoten. In het laatste deel van de wedstrijd was hij een beetje moe, want hij liep enorm veel. Hij heeft geweldig gespeeld, zijn positie is niet zo belangrijk. Het gaat om zijn kwaliteiten.”

Sarri liet zich vorig weekeinde kritisch uit na de nederlaag van zijn ploeg tegen Arsenal. “Mijn spelers hebben uitstekend gereageerd. De ploeg stond met een andere instelling op het veld, we waren dreigend en creëerden veel kansen. Nu is het belangrijk om dit over een langere periode te laten zien”, stelt de Italiaanse oefenmeester. “In de laatste drie of vier wedstrijden hadden we duidelijk een paar problemen. Er was een gebrek aan motivatie en de spelers stonden niet meer met plezier op het veld. Hopelijk kunnen we het enthousiasme met dit resultaat weer terugkrijgen.”

Hazard maakte niet alleen indruk op Sarri, maar ook op de analisten van Sky Sports. “Hij was geweldig, voor hem koop je een kaartje”, zegt Jamie Redknapp. “Er zijn een aantal dingen die niemand anders kan, maar wat Hazard wel kan. Gonzalo Higuaín moet verlekkerd hebben gekeken naar zijn spel. Voor Tottenham was het lastig, want de topspelers stonden niet op het veld. Als Hazard niet had meegespeeld, was het een hele andere wedstrijd geweest.”

Bezig met laden …