voetbalzone

Heart of Midlothian is opnieuw de minst sportieve en moet flink betalen

Bart Kruyt31 jul 2010, 12:55
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2010, 12:55
Advertentie

Bij Heart of Midlothian leert men klaarblijkelijk niet van fouten uit het verleden. De Schotse club was voor het zesde seizoen op rij de minst sportieve ploeg van de competitie, waardoor de Schotse voetbalbond besloot om nu eens hard op te treden. Heart of Midlothian kreeg een recordboete van 72.000 euro opgelegd.

Hearts moet 58.000 euro binnen drie dagen ophoesten en moet het resterende bedrag in januari overmaken. De Schotse FA beboet ieder jaar de minst sportieve ploeg van de competitie en Heart of Midlothian is dan ook wel bekend met de geldboete, maar nog nooit eerder viel de straf zo hoog uit. De ploeg verzamelde in het afgelopen seizoen tien rode kaarten en 89 gele.

In 2004/05 was Heart of Midlothian voor het eerst de minst sportieve ploeg van de competitie en kreeg het een geldboete van 7000 euro. Dat bedrag nam ieder jaar toe en ondanks dit feit bleef Hearts de meest gemene ploeg van de Schotse Premier League. Ook Aberdeen kreeg een boete, vanwege de tien rode en 74 gele kaarten die de spelers van deze club verzamelden. Aberdeen moet 7000 euro ophoesten.

Bezig met laden …