voetbalzone

Hecking heeft spijt van uitbarsting richting Dost: ‘Intern kunnen houden’

Thijs Post21 sep 2015, 11:52
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2015, 11:52
Advertentie

Bas Dost maakte als invaller twee doelpunten in de wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en Hertha BSC (2-0). Trainer Dieter Hecking van die Wölfe haalde na afloop desondanks hard uit naar de Nederlander. Dost liep drie dagen lang niet goedgemutst rond op de club en Hecking vond het nodig om daar in de media iets over te zeggen. Daar heeft hij nu spijt van.

voetbalzone

“Achteraf bezien had ik de kritiek beter intern kunnen houden”, aldus de oefenmeester tegen NDR. Dost werd dinsdag in het Champions League-duel met CSKA Moskou na 45 minuten naar de kant gehaald en dat zinde de Nederlander blijkbaar niets. “Het team deed er drie dagen niet toe voor hem”, zo verklaarde Hecking.

Hecking noemde Dost direct na het duel met Hertha BSC ‘een kind van wie het speelgoed was afgepakt’. “Voor het elftal is het natuurlijk mooi dat Dost twee doelpunten heeft gemaakt. Maar hoe hij de afgelopen drie dagen heeft rondgelopen, als een kind van wie het speelgoed is afgepakt, dat kan niet. Dat is egoïsme”, zei hij tegen Kicker.

Bezig met laden …