voetbalzone

'Heeft Cocu dezelfde beginnersfouten gemaakt als De Boer destijds?'

Bart Kruyt20 sep 2013, 19:00
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2013, 19:00
Advertentie

Phillip Cocu kan zondag in de topper tegen Ajax geen beroep doen op Karim Rekik en Georginio Wijnaldum en heeft nog een groot vraagteken achter de naam van Jetro Willems staan. De linksback viel donderdag tegen PFK Ludogorets uit met een knieblessure en voert een race tegen de klok om het duel van zondag te halen. Raymond Verheijen zet zo zijn vraagtekens bij de situatie.

/

De inspanningsfysioloog is altijd goed voor een ongezouten mening over de manier waarop in het voetbal wordt omgegaan met de fysieke belasting en training van de spelers en vraagt zich nu af of Cocu wel op de juiste wijze met zijn spelers omgaat. "De blessures stapelen zich op bij PSV. Heeft Cocu in de voorbereiding dezelfde beginnersfouten gemaakt als Frank de Boer destijds?", schrijft Verheijen op Twitter.

"Onervaren trainers zoeken vaak de oplossing in meer trainen", legt hij uit. "Door schade en schande leren ze vervolgens dat de oplossing zit in beter trainen. Voor de PSV-spelers is te hopen dat Phillips leerproces net zo snel verloopt als die van Frank, die de materie inmiddels uitstekend beheerst." Bij Ajax zit op dit moment alleen verdediger Joël Veltman in de lappenmand.

Verheijen kon het niet laten om aan het einde van zijn betoog weer eens uit te halen: "Idealiter worden jonge, onervaren coaches op dit vlak ondersteund door een goede voetbalconditie-specialist binnen de staf van het eerste elftal", schrijft hij. "Maar bij PSV loopt een conditie-kneus rond die anno 2013 jeugdspelers nog steeds adviseert om meer aan duurlopen en statisch rekken te doen."

Bezig met laden …