voetbalzone

'Heel Afrika rekent op Ghana, we willen het continent trots maken'

Matthijs van Laar25 jun 2010, 15:07
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2010, 15:07
Advertentie

Ghana wacht zaterdag de taak om de eer van Afrika te redden. De spelers van The Black Stars wisten zich als enigen van het continent bij de laatste zestien op het WK te voegen en bondscoach Milovan Rajevac is vastbesloten om het sprookje voor te laten duren. Hoe, dat maakt hem niet uit. “Resultaat is het enige dat telt”, zei hij vrijdag in een vooruitblik op de achtste finale tegen de Verenigde Staten.

“Wij hoeven niet mooi te voetballen”, vindt de Servische coach, die zijn ploeg door een poule met Duitsland, Australië en dus vaderland Servië heen hielp. Verdediger Hans Sarpei staat zijn coach bij. “We willen het continent trots maken. Afrika rekent op Ghana. De halve finale moet mogelijk zijn”, klonk het ambitieus. “Wat zou het mooi zijn straks een Afrikaanse winnaar te hebben.”

Bob Bradley, bondscoach van de aanstaande tegenstander van Ghana, kopieerde de uitlatingen van zijn Servische collega. “Het resultaat is heilig”, luidde het ook bij hem. Bradley heeft echter meer doelen. Zo wil hij de populariteit van voetbal in de VS vergroten. “Succes op een WK kan dat veranderen. We kennen als voetbalnatie nog geen echte traditie of een rijke geschiedenis. Het wordt hoog tijd die te schrijven.”

Bezig met laden …