voetbalzone

Heel Engeland lijkt tegen zondebok Cleverley: 'Hij verdient dit niet'

Bart Kruyt07 mrt 2014, 09:20
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2014, 09:20
Advertentie

Tom Cleverley is het zwarte schaap binnen de selectie van Manchester United én het Engelse nationale elftal. Een teleurgestelde supporter is een petitie gestart om te voorkomen dat de middenvelder in de zomer meegaat naar het WK en woensdag werd Cleverley door het eigen publiek uitgefloten in de oefeninterland tegen Denemarken. Roberto Martínez begrijpt er niets van.

voetbalzone

De coach van Everton vindt de kritiek op Cleverley oneerlijk. "Tom maakt deel uit van een goede generatie Engelse talenten", zegt Martínez. "Er zijn maar een paar spelers waarvan je denkt: 'die zou ook in Nederland, Spanje of Frankrijk opgeleid kunnen zijn'. Tom Cleverley is een van die spelers. Hij begrijpt het spelletje, is tactisch sterk en technisch goed onderlegd."

"Ik begrijp niets van deze campagne tegen de jongen", vervolgt Martínez. "Hij heeft misschien een grotere rol gekregen dan dat hij had moeten krijgen, maar nu wordt hij opeens zo behandeld? Tom is geen ervaren speler met meer dan 200 wedstrijden in de Premier League achter zijn naam, hij is een talent. Dit is niet zijn schuld, hij verdient dit niet."

Bezig met laden …