voetbalzone

Heerenveen-doelwit kan ook naar Spanje: ‘Een moeilijke beslissing’

Daniel Cabot Kerkdijk01 dec 2014, 09:25
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2014, 09:25
Advertentie

SC Heerenveen wacht geduldig af of Simon Thern een contract in het Abe Lenstra Stadion wil ondertekenen. De 22-jarige middenvelder heeft een bijna aflopend contract met Malmö FF. Naast Heerenveen is ook Elche uit Spanje een optie voor de Zweeds international, die inmiddels bij beide clubs een kijkje is gaan nemen.

“Het zou vreemd zijn als ik in mijn situatie niet goed nadenk over wat ik wil. Daarom ben ik bij die clubs langsgeweest”, erkent de zoon van oud-international Jonas Thern, die in zijn actieve loopbaan voor onder meer Benfica en Napoli speelde en op het WK van 1994 uitkwam. “Het is een moeilijke beslissing. Ik hoop op korte termijn de knoop door te hakken.”

“Ik heb in ieder geval nog geen enkel contract getekend.” Thern, tweevoudig A-international, staat nog tot 31 december onder contract bij Malmö FF. Het liefst wil hij het niet over zijn toekomst hebben. “Ik vind dat niet respectvol richting de club. Veel voetballers zoeken de publiciteit op en roepen allerlei clubnamen. Dat vind ik niet netjes.”

Bezig met laden …