voetbalzone

'Heerenveen maakt ruimte voor derde Ajacied en laat Tannane gaan'

Bart Kruyt18 jun 2013, 19:38
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2013, 19:38
Advertentie

sc Heerenveen haalde voor volgend seizoen al doelman Chiel Kramer en linksback Mitchell Dijks binnen en trekt mogelijk nog een derde speler van Ajax op huurbasis aan. Marco van Basten heeft zijn oog laten vallen op Jody Lukoki, die te horen heeft gekregen dat hij uitgeleend kan worden. Om ruimte te maken voor de razendsnelle rechtsbuiten, moet Oussama Tannane vertrekken.

/

Volgens het Friesch Dagblad heeft Heerenveen besloten om het aflopende contract van de negentienjarige vleugelaanvaller niet te verlengen. Tannane speelde in het afgelopen seizoen maar acht competitiewedstrijden voor Heerenveen, waarvan drie als basisspeler. Hij scoorde alleen in het benefietduel Foppe vs. Marco, maar niet in de Eredivisie.

Tannane vertrekt nu dus uit het Abe Lenstra Stadion en mogelijk komt de twintigjarige Lukoki, die in het afgelopen seizoen zestien competitieduels speelde voor landskampioen Ajax, als vervanger. Een andere optie is Yanic Wildschut, die ondanks een zeer teleurstellend seizoen bij VVV-Venlo nog altijd in beeld is bij Heerenveen. Vorig jaar probeerden de Friezen Wildschut al te halen, maar toen zonder succes.

Bezig met laden …