voetbalzone

Heerenveen toont interesse in 'nieuwe Nani': 'Hij is niet te stoppen'

Matthijs van Laar16 aug 2013, 13:35
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2013, 13:35
Advertentie
/

Er is weinig geld voorhanden in Heerenveen, maar met goed scouten denkt de club een heel eind te kunnen komen. In Kroatië werd onlangs melding gemaakt van de interesse van de Friezen in de negentienjarige Dino Mikanovic van Hajduk Split. Scout Dragi ‘Pap’ Putevski ontkent het bericht niet.

Putevski, die namens Heerenveen de velden in Kroatië afstruint, geeft toe dat de Nederlanders de verrichtingen van de aanvallend ingestelde rechtsback in de gaten houden. “Ik weet niet hoe die informatie bij de Kroatische media is beland, maar er is geen reden om het te ontkennen”, zegt hij in Sportske Novosti. “We hebben Mikanovic verschillende wedstrijden bekeken. We zien in hem de nieuwe Nani.”

Putevski lijkt met name te doelen op de rushes over de rechtervleugel, waarmee de tiener in eigen land binnen de kortste keren bekendheid heeft verworven. “Hij is een speler die niet te stoppen is buiten het strafschopgebied. Hij heeft een enorme potentie, dat vonden ze allemaal bij de club toen ze zijn video zagen.” Naast Mikanovic is Heerenveen volgens de scout ook geïnteresseerd in de aanvallers Tomislav Kis (19) en Jean Evrard Kouassi (18). Ook zij staan onder contract bij Hajduk Split.

Bezig met laden …