Heerlijk doelpunt Callejón helpt Napoli, flinke crisis bij AC Milan

Daniel Cabot Kerkdijk02 nov 2013, 21:52
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2013, 21:52

AS Roma is bezig aan een sterk seizoen, maar ook Napoli laat in de huidige voetbaljaargang van zich spreken. Het team van Rafael Benítez zegevierde zaterdagavond over Catania en heeft maar twee punten minder dan de Romeinen, die zondag echter nog wel in actie komen. Dries Mertens mocht alleen kort invallen. AC Milan verloor in eigen huis van Fiorentina en zakt steeds verder weg. Het team van Massimiliano Allegri staat nu nog tiende in de Serie A, maar kan zondag zomaar wat posities zakken. De achterstand op AS Roma bedraagt, met een duel meer gespeeld, achttien punten (!).

/

Napoli - Catania 2-1
De bezoekers uit Sicilië wonnen in het verleden, 1960/61, slechts één keer in het Stadio San Paolo en ook zaterdagavond kon men niet met een positief resultaat vertrekken. De eerste kans was voor Gonzalo Higuaín en uiteindelijk nam José Maria Callejón de 1-0 voor zijn rekening. Met een heerlijke krul van buiten het strafschopgebied liet hij Mariano Andujar volslagen kansloos. De inzet verdween heerlijk in de bovenhoek. Met een krachtig schot met links verdubbelde Marek Hamsik daarna de voordelige marge: 2-0. Onachtzaamheid in de Napolitaanse defensie resulteerde in de aansluitingsgoal. Lucas Castro kon ongehinderd voor de 2-1 zorgen.

Na de onderbreking leunde Napoli op de voorsprong en had men riante mogelijkheden om een ruimere zege te boeken. Andujar werkte echter niet mee: zekere doelpunten van Higuain, Hamsik en Raúl Albiol werden door de Argentijnse sluitpost onschadelijk gemaakt. Higuain had daarna ook pech dat hij het aluminium raakte. Catania had zodoende de stille hoop om minimaal een gelijkspel te forceren, maar José Manuel Reina werd in de tweede helft amper op proef gesteld.

/

AC Milan - Fiorentina 0-2
De bezoekers uit Florence namen in de eerste helft regelmatig het initiatief en namen na een klein half uur spelen de leiding. Een vrije trap van Juan Manuel Vargas werd door Sulley Muntari van richting veranderd en zodoende was Gabriel kansloos: 0-1. Niet veel later moest Massimo Ambrosini, die achttien jaar voor AC Milan uitkwam, geblesseerd het veld verlaten. AC Milan probeerde vergeefs om voor rust op gelijke hoogte te komen. Een volley van Cristian Zaccardo mislukte en een poging van Mario Balotelli om een strafschop te versieren liep op niets uit.

Het was sowieso niet de wedstrijd van Balotelli. In de tweede helft kreeg hij een gele kaart voor een onnodige charge op Neto en zodoende is hij geschorst voor het duel met Chievo. Neto had na rust weinig te doen, terwijl Gabriel het steeds drukker zag worden rond zijn strafschopgebied. Het was uiteindelijk Borja Valero, die vorig seizoen ook al scoorde in het San Siro, die voor de 0-2 zorgde, nadat Gabriel een voorzet van Joaquin weg had gewerkt.