Heerlijk doelpunt vlak voor tijd zet Celta weer net achter Real en Barça

Daniel Cabot Kerkdijk31 okt 2015, 22:52
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2015, 22:52

Celta de Vigo blijft uitstekend presteren in de Primera División. De ploeg van Eduardo Berizzo kwam zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Real Sociedad tot tweemaal toe op achterstand, maar hield toch drie punten aan het duel in Anoeta over: 2-3. Door de zege staat Celta weer derde, met maar drie punten minder dan Real Madrid en Barcelona.

In een zeer intense eerste helft vielen drie doelpunten. Imanol Agirretxe nam zowel de 1-0 als de 2-1 voor zijn rekening: een rake kopbal op aangeven van David Zurutuza en een inzet met links na voorbereidend werk van Yuri. Tussendoor zorgde Iago Aspas voor de gelijkmaker. Tien minuten na rust nam de aanvaller ook de 2-2 voor zijn rekening: een voorzet van Daniel Wass belandde precies op het hoofd van Aspas.

Berizzo bracht John Guidetti in de slotminuten binnen de lijnen, maar het was Pablo Hernández die met een inzet met effect van afstand voor de winnende treffer zorgde: 2-3. Celta staat zodoende na 10 speeldagen op 21 punten en dat betekent dat men nu al net zo veel punten heeft als vorig seizoen na 20 speeldagen. De club uit Vigo slaagde er bovendien voor het eerst sinds 1957 in om 21 doelpunten in de eerste 10 wedstrijden te maken.