Heerlijke goal bezorgt Maaskant vijfde winst, Villarreal verliest na blunder

Daniel Cabot Kerkdijk17 aug 2011, 22:37
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2011, 22:37
/

Wisla Kraków is nog maar negentig minuten verwijderd van deelname aan het hoofdtoernooi om de Champions League. Het team van Robert Maaskant, dat vorig seizoen de landstitel in Polen won, was woensdag met nipt verschil te sterk voor APOEL Nicosia uit Cyprus. Het was na de dubbele zeges op Skonto Riga en Litex Lovech alweer de vijfde opeenvolgende overwinning van Wisla. Villarreal liet zich tegelijkertijd verrassen door Odense BK. Het team van Juan Carlos Garrido kwam een onnodig tegendoelpunt in de slotfase niet meer te boven.

Wisla Kraków - APOEL Nicosia 1-0
Maaskant koos voor Kew Jaliens in de basisopstelling en had zijn spelers op het hart gedrukt om in geen geval een tegendoelpunt te incasseren. Daar slaagde de regerend landskampioen van Polen in. Na rust ontdeed men zich van APOEL, dat in de 52e minuut ontsnapte toen Maor Melikson de bal uit een vrije trap op de lat plaatste. Twintig minuten voor tijd was het wel raak. Patryk Malecki kapte een tegenstander uit in het strafschopgebied en schoot de bal heerlijk hoog in het doel achter Chiotis: 1-0.

/

Odense BK - Villarreal 1-0
In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, met afwisselende fases van overheersing. Het meeste gevaar kwam van Giuseppe Rossi, maar de pogingen van de Italiaan leverden geen doelpunt op. Doelman Stefan Wessels had over het algemeen weinig te duchten van de tegenstander, al gold dat ook voor zijn collega Diego López. Daar kwam na rust verandering in. Mohamed Traoré en Nilmar dwongen de keepers om tijdig en uitstekend in te grijpen. Naarmate de tweede helft vorderde drongen de bezoekers meer aan en hing de 0-1 in de lucht. Een fout van Cristian Zapata leidde enkele minuten voor tijd echter de 1-0 in. De Colombiaanse verdediger ging volledig in de fout en Hans Henrik Andreasen profiteerde met een knappe inzet: 1-0.