voetbalzone

Heerlijke lob Di María verkozen tot mooiste Engelse treffer van het jaar

Matthijs van Laar05 jun 2015, 13:09
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2015, 13:09
Advertentie
voetbalzone

Ángel Di María houdt alsnog een mooi aandenken over aan zijn eerste seizoen bij Manchester United. De Argentijn voldeed op Old Trafford niet aan de hoge verwachtingen, maakte zette wel het doelpunt van het jaar achter zijn naam. Zijn fraaie lob in het duel met Leicester City werd door fans gekozen tot mooiste treffer in de Premier League van het seizoen 2014/15.

Di María troefde in een eerder stadium al Jermain Defoe (Sunderland) en Charlie Adam (Stoke City) af, die ook waren genomineerd voor de prijs. In de finale nam hij het op tegen Liverpools Philippe Coutinho, die was genomineerd voor zijn schitterende treffer tegen Southampton, afgelopen februari. De Braziliaan ging lange tijd aan de leiding, maar uiteindelijk ging de eer toch naar de Argentijn.

Het was voor Di María een van de spaarzame hoogtepunten van het moeizame seizoen, waarin hij niet verder kwam dan drie goals in de Premier League. De recordaankoop, die vorig jaar voor 75 miljoen euro overkwam van Real Madrid, was overigens nog wel goed voor 11 assists.

Bekijk hieronder het winnende doelpunt van Ángel Di María

Bezig met laden …