Heerlijke volley hoogtepunt in wereldwedstrijd van Seedorf bij Botafogo

Daniel Cabot Kerkdijk06 sep 2012, 07:36
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2012, 07:36
/

Clarence Seedorf begint steeds belangrijker te worden voor Botafogo. De 36-jarige middenvelder van de Brazilianen was woensdagavond de absolute uitblinker in het Série A-duel tussen Cruzeiro en Botafogo: 1-3 winst.

Cruzeiro kwam in de negentiende minuut op voorsprong via Tinga, maar nog voor rust stelde Seedorf orde op zaken. In de 35e minuut was de Nederlander met een heerlijke en diagonale volley goed voor de gelijkmaker en een minuut later zorgde hij met een geplaatst schot in de linkerhoek voor de belangrijke 1-2.

Na een klein uur spelen stond Seedorf aan de basis van de 1-3 van Jadson. Door de zege stijgt Botafogo naar de zevende plaats in de Braziliaanse competitie, met 34 punten uit 22 wedstrijden. Koploper Atlético Mineiro heeft elf punten meer en nog een wedstrijd tegoed.