voetbalzone

Heetgebakerde preses Xamax laat Keller op zoek gaan naar nieuwe club

Robert Smid23 jul 2011, 13:01
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2011, 13:01
Advertentie

Sander Keller ging een half jaar geleden vol goede moed naar Zwitserland om zijn carrière voort te zetten, maar kan nu alweer op zoek naar een nieuwe club. De centrumverdediger werd in een half jaar tijd een vaste waarde voor Xamax, maar de invloedrijke voorzitter Bulat Chagaev ziet het niet in hem zitten. Gevolg: er is geen plek voor de Nederlander in de selectie.

De 31-jarige verdediger heeft te maken met de Tsjetsjeense miljardair als eigenaar, die met zijn nieuwe speeltje hyperambitieus is. Waar Xamax afgelopen seizoen ternauwernood degradatie uit de hoogste Zwitserse afdeling ontliep, moet de club nu ieder jaar Europees voetbal gaan spelen. Om deze doelstelling te behalen worden er aardige spelers gehaald. David Navarro (Valencia) en Vincent Nikana (Corinthians) zijn de nieuwe centrale verdedigers.

Daarnaast werden Gabriel Heinze, Pablo Aimar en Frédéric Kanouté al gelinkt aan Xamax. Het zegt genoeg over de ambities van de club. “In zes manden tijd is hier héél veel veranderd. Ik heb onder drie verschillende trainers gewerkt. Nu is er zo ongeveer een heel nieuw elftal bijeengekocht. Niemand van de selectiespelers weet waar hij aan toe is. Ieder moment kunnen er weer nieuwe spelers bij komen. Ik geloof dat we nu vijf keepers hebben. Dat ik naar een andere club mag uitkijken is, na een goed eerste half jaar, spijtig”, liet hij weten in Voetbal International.

In mei werd al duidelijk dat Chagaev niet de makkelijkste voorzitter is. Toen Xamax tijdens de bekerfinale in mei al met 0-2 achter stond na de eerste helft, stormde de Tsjetsjeen binnen. Hij eiste dat de doelman direct gewisseld zou worden en liet zich in niet al te vriendelijke woorden uit. “Ik maak jullie allemaal dood”, zou hij door de kleedkamer hebben geschreeuwd. Chagaev is tevens vice-voorzitter van Terek Grozny.

Bezig met laden …