voetbalzone

Heethoofd Zamparini doet stap terug: ‘Mijn imago brengt club schade’

Matthijs van Laar27 sep 2012, 16:12
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2012, 16:12
Advertentie
/

Maurizio Zamparini stapt terug als voorzitter van Palermo. De flamboyante preses, die in zijn 25-jarige loopbaan als voorzitter van diverse clubs 41 coaches ontsloeg, maakte donderdag tijdens een persconferentie bekend dat hij zijn taken overdraagt aan Pietro Lo Monaco. Volgens Zamparini is de club toe aan een frisse wind, al zal hij van achter de schermen wel advies blijven geven.

Onlangs nog onthief de veelbesproken beleidsmaker coach Guiseppe Sannino uit zijn functie en stelde hij Gian Piero Gasperini aan als diens opvolger. Die stap kwam hem (wederom) op veel kritiek te staan in de Italiaanse media. Zamparini is nu van mening dat zijn imago de club geen goed doet en heeft Lo Monaco, niet al te lang geleden nog werkzaam als sportief directeur bij Palermo’s rivaal Catania, aangesteld als CEO.

“Hij krijgt alle macht”, verklaarde Zamparini. “We hebben samen een plan uitgedokterd voor de komende jaren en ik ben zeer optimistisch over de aanstaande samenwerking. We willen groeien op technisch vlak en hebben daarbij het volledige vertrouwen gesteld in onze nieuwe coach, Gasperini. Vanaf vandaag dient iedereen met vragen zich te richten tot Lo Monaco. Hij is nu het uithangbord van Palermo. Mijn imago doet de club meer kwaad dan goed. Ik weet dat ik veel vroeg van Pietro, maar ik heb het volste vertrouwen in hem.”

Bezig met laden …