voetbalzone

Heftige confrontatie tussen aanhangers van Chelsea en politie in Lille

Dominic Mostert16 mrt 2022, 18:36
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2022, 18:36
Advertentie

In de aanloop naar de returnwedstrijd tussen Lille OSC en Chelsea in de Champions League vinden confrontaties plaats tussen de politie en supporters van de Engelse club. Diverse meegereisde aanhangers uit Engeland schrijven getroffen te zijn door traangas, dat door de politie is ingezet. Het is onduidelijk wat de aanleiding was voor de confrontatie.

Enkele supporters tweeten een foto van hun brandende ogen. "Dit was waarschijnlijk mijn slechtste ervaring rond een voetbalwedstrijd. We waren vredig aan het drinken bij een café voor uitsupporters en werden plots getroffen door traangas", schrijft een fan van Chelsea. "ZO VEEL PIJN, geslagen op m'n rug en lange tijd rondom traangas gestaan", zegt een jonge vrouw.

Een andere fan: "Probeerde mijn vriend weg te trekken en werd getroffen door de autoritaire Franse politie met traangas. Kon een paar minuten niet zien, ogen branden, weerzinwekkend van de politie. Het heeft een prachtige dag verpest. Veel anderen werden nog zwaarder getroffen." Vanuit de politie in Lille is nog niet gereageerd op de gebeurtenissen.

Tweets by ChelseaFC

Bezig met laden …