voetbalzone

Heije verlaat VVCS voor avontuur op Cyprus

06 aug 2009, 19:20
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2009, 19:20
Advertentie
Pascal Heije heeft in het Cypriotische APEP Pitsilia een nieuwe club voor dit seizoen gevonden. De 29-jarige middenvelder hield de voorbije weken zijn conditie op peil bij Team VVCS, maar heeft nu alsnog de kans aangegrepen zijn profcarrière voort te zetten.

Vorige maand strikte Rijnsburgse Boys, kampioen van de zaterdaghoofdklasse, Heije voor het nieuwe seizoen. Vermoedelijk was de voormalig belofte van Ajax daar toch niet geheel tevreden mee, gezien de periode die hij doorbracht bij de VVCS. In De Telegraaf reageert Heije opgelucht op zijn nieuwe club, die uitkomt in de hoogste divisie.

“Ik kan het nog niet helemaal geloven. Heel veel mensen dachten dat ik zou stoppen, maar ik heb de hoop nooit opgegeven. Ik had altijd al de wens om in het buitenland te spelen. Het is prachtig dat dit nu alsnog werkelijkheid wordt. De trainer was nog op zoek naar een verdedigende middenvelder en vond het goed dat ik meetrainde”, aldus Heije.

“Op zondag heb ik twee keer getraind en maandag een wedstrijd gespeeld tegen een combinatie-elftal van NAC. Daarna hoorde ik dat ik mocht blijven. Het is heel snel gegaan. Het is een jonge groep, waar maar vijf Cyprioten in voetballen. Voor de rest zijn het Portugezen, Denen, Zwitsers en Brazilianen. Ik weet nog niet veel van de club en de competitie, maar dit avontuur wordt zeker geen vakantie voor mij. Ik heb een duidelijk doel voor ogen: ik wil nog een paar jaar op niveau voetballen.”
Bezig met laden …