voetbalzone

Heitinga en Saha slechten wanhopig Portsmouth

26 sep 2009, 15:43
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2009, 15:43
Advertentie
Portsmouth krijgt dit seizoen maar geen vaste voet aan de grond in de Premier League. Het hoorde vrijdag van eigenaar Sulaiman Al Fahim dat hij een financiële injectie gaat plegen in de selectie, maar dat vooruitzicht leidde een dag later niet tot nieuwe perspectieven in de thuiswedstrijd tegen Everton. Louis Saha bracht Pompey op aangeven van John Heitinga kort voor rust de zevende nederlaag op rij toe (0-1).



Voor Everton betekent de nipte zege de vierde overwinning op rij zonder tegendoelpunt. De ploeg begon wel wat nerveus aan het duel; Heitinga reageerde wat traag en schonk Portsmouth bijna een kans, maar zijn ploeggenoten achterin herstelden het tijdig. Everton vemande zich en kwam via Tim Cahill zelf tot een uitstekende mogelijkheid.

David James redde echter op de inzet van de Australiër. Aan de andere kant voorkwam Tim Howard een tegentreffer. Het was de enige kans voor het team van Paul Hart voor rust; Everton greep met nog enkele minuten tot de pauze de leiding. Heitinga verzond een diagonale pass die over Younes Kaboul heenging en door Saha werd verzilverd.

Portsmouth kwam vervolgens sterker uit de kleedkamers, maar had de pech dat Howard opnieuw een schot blokte, dit keer van de Israëliër Tal Ben Haim. Conform dit seizoen bleek scoren een utopie; de voorhoede van de hekkensluiter trof tot nu toe pas drie keer doel. Twintig minuten voor tijd kopte Aaron Mokoena ook nog eens op de paal. Everton stijgt door de zege voorlopig naar plaats tien; enige smet op de zege was het uitvallen van Steven Pienaar. Hij werd per stretcher weggevoerd; zijn blessure is nog onbekend.
Bezig met laden …